Öt dolog, ami arra utal, hogy érdemes korszerűbbre cserélni a céges nyomtatót

Bizonyos idő után a nyomtatók is feladják. Van, amikor a fej megy tönkre vagy más alkatrész hibásodik meg annyira, hogy már nem elfogadható a nyomtatás minősége. Így kénytelenek leszünk cserélni. Ez egyértelmű. De nem csak hibák utalhatnak arra, hogy elavult a nyomtatónk. Bizonyos funkciók hiánya is hátrányt jelenthet a cégünknek. Nézzük meg, melyek ezek.

 

Vegyük szemügyre a nyomtatónkat, derítsük ki, milyen nyomtatási sebességre képes. Egy átlagos mai lézernyomtató legalább 20 oldalt nyomtat percenként, és a havi terhelhetősége 10-15 ezer nyomat. Ha ezt a szintet a miénk nem tudja hozni, akkor már tehetünk azért, hogy gördülékenyebb legyen az irodai munka.

 

De nézzük meg azt is, mennyi energiát fogyaszt a régi nyomtatónk. Fontos dolog ez, hiszen egy új készülék akár 30 százalékkal is kevesebb áramot használ.

 

És nem csak a felhasznált energia lesz kevesebb, hanem a nyomatok készítéséhez használt festék mennyisége is. Pár év alatt akkorát fejlődött a nyomtatási technológia, hogy mára 20 százalékkal kevesebb festék fogy egy-egy nyomtatáskor.

 

Ebből adódik, hogy a toner élettartama is hosszabb. Vagyis – összességében nézve – egy új nyomtató költséghatékonyabban használható, mint egy régebbi verzió.

 

Nem beszélve arról, hogy praktikusabb is egy új nyomtató. Ugyanis vezeték nélkül, akár okostelefonról vagy felhőből is nyomtathatunk velük. És az új szoftverek segítségével minden folyamatot könnyedén optimalizálhatunk.

 

És még egy dolog: az új nyomtatók a környezetre sem gyakorolnak olyan kártékony hatást. A mostani készülékek gyártói ugyanis már nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a környezet védelmére. Így amennyiben új nyomtatót használunk az irodában, abban is biztosak lehetünk, hogy teszünk azért, hogy a cégünk környezetbarátabb módon működjön.

 

Fontolgatja új nyomtató vásárlását? Szeretne költséghatékonyabban és praktikusabb módon nyomtatni az irodában? Segítünk. Nézze meg az irodatech24.hu nyomtató kínálatát! Itt Ön is bizonyára megtalálja a vállalkozásának leginkább megfelelő készüléket.

 

Spórolna a nyomtatási költségeken? Ezt a tonerekre vonatkozó bejegyzésünket is ajánljuk.