Öt plusz egy irodai tevékenység, ahol manapság is nagy szükségünk lehet egy jó pendrive-ra

A felhő szolgáltatások és az okos eszközök korában is vannak olyan szituációk, amikor igazán jól jön, ha van nálunk pendrive. Sok olyan irodai tevékenységet végzünk, amihez még ma is használunk usb-s adathordozókat. De melyek ezek a szituációk?

Az értékesítők, az előadást, prezentációt gyakorta tartók tudják, hogy pendrive nélkül elég rizikós megjelenni egy eseményen. Nem lehet feltétlenül a netes kapcsolatra hagyatkozni – egyelőre. Persze manapság elvárható, hogy egy előadóteremben legyen free wifi, aminek a segítségével mondjuk tarthatunk Prezis előadást, de azért szerintünk jó, ha pendrive-on is ott van a mondandónk. Így biztonságos.

 

A második: egyre több irodában találkozhatunk már olyan nyomtatókkal, amelyeknek a segítségével közvetlenül pendrive-ról is nyomtathatunk. Ha mondjuk a mi munkaállomásunk nincs csatlakoztatva ehhez a nyomtatóhoz, de mi nyomtatnánk, akkor is a pendrive segít. Ahogy akkor is, ha mondjuk szkennelnénk valamit, és azt a külső tárolónkra mentenénk.

 

Pendrive kellhet akkor is, ha mondjuk egy külsős céghez viszünk valamilyen kreatív anyagot. Ha például fotót hívatnánk elő, vagy valamilyen marketing anyagot készíttetnénk, és ehhez vinnénk a céges logókat, fotókat, grafikákat.

 

Jól jön a pendrive, amikor egyik számítógépről a másikra másolnánk át nagy méretű file-okat. Főként akkor lehet erre szükség, ha gyorsan kell cselekedni. És mondjuk nincs idő nagy méretű anyagokat a felhőbe másolni vagy e-mailben elküldeni.

 

És manapság már az is lehetséges, hogy komplett programokat futtassunk pendrive-ról. Ha tehát több helyen dolgoznánk, de ehhez egy programot használnánk, megtehetjük. Csak egy jó minőségű, megbízható pendrivre-ra van szükségünk. Mondjuk egy olyanra, ami az USB 3.0 csatlakozónak köszönhetően garantálja a gyorsaságot.

 

Plusz egy

 

Azt javasoljuk, hogy rendszeresítsünk egy olyan, alsóbb kategóriás pendrive-ot is, amit mindig magunknál hordunk. Az irodai munka során ugyanis sosem lehet tudni, mely partnertől, üzletféltől vagy munkatárstól kell elhoznunk valamilyen anyagot, aminek a szállítása a pendrive-val a legegyszerűbb. Bizonyára ön is tapasztalta: ha valamit nem azonnal kérünk el, lehet, hogy sosem érkezik meg hozzánk…

 

A legjobb pendrive megtalálásában segítünk. Ha pendrive vásárlását fontolgatja, nézzen körbe az Irodatech24 webáruházában!