Papír vásárlás – Lehet, hogy ezekre eddig nem figyelt oda

másolópapír

Ha papírt vásárolunk az irodába, ezeket az alapvető dolgokat feltétlenül vegyük végig.

Az első a papír mérete. Ez fontos a nyomtató miatt, hiszen hiába van szükségünk kisebb vagy nagyobb papírra, ha nem tudunk rá nyomtatni. Az A4-es papírral nem nyúlhatunk mellé, de ebből sem mindegyik egyforma. Van, ami például alkalmas a két oldalas nyomtatásra és van, amelyik nem. Szóval el kell döntenünk, hogy ez nekünk számít-e. Nézzük meg továbbá, hogy a választott papír kompatibilis-e a nyomtatónk technológiájával. Vagyis lézerhez vagy tintasugarashoz való, esetleg mindkettőben alkalmazható. A hagyományos másolópapírok rendszerint mindkét típushoz jók, de a választás előtt azért jobb erre is ránézni.

 

Döntsük el azt is, hogy mit szeretnénk a papírra nyomtatni. Csak másolásra használjuk vagy komoly minőségi anyagokat nyomtatnánk rá? Ehhez fontos megnézni a papír fehérségét, a súlyát és a felületét is. Nehezebb és világosabb papírokon sokkal jobban mutatnak a nyomatok. Bizonyos technológiával gyártott papírok pedig még kontrasztosabbá teszik a nyomatot. Ha ez nekünk számít, keressük a ColorLok logót a papír csomagolásán. Ez a minőségi nyomatok esetében fontos, vázlatok nyomtatásához, másoláshoz viszont nincs feltétlenül szükség csúcsminőségre. Akár egy alapnak számító, 80 grammos másolópapír is elegendő. De azért figyeljünk arra, hogy ne legyen túl silány a papír minősége, hiszen az a nyomtatónkban kárt tehet.

 

Ha fontos nekünk a környezet védelme, nézzük meg, hogy a választott nyomtató papír újrahasznosított-e. Illetve nem árt arra is figyelni, hogy alkalmanként mennyit rendelünk belőle. Vegyük végig, mennyit “fogyasztunk” havonta, és ennek a másfélszeresét kérjük. Így nem jövünk zavarba, ha valamikor kicsit jobban fogy a papír. Ráadásul ha többet rendelünk, még kedvezményt is kaphatunk.

 

Még egy dolog: gondoljunk arra is, hogy a nyomatokat mire fogjuk használni, kell-e hozzá valamilyen kiegészítő termék. Például boríték vagy toner a nyomtatónkba.

 

Fontos, hogy a felsoroltakat átgondoljuk, amikor az irodai feladatokhoz nyomtató papírt keresünk. Így mielőtt lenyomnánk a vásárlás gombot, feltétlenül nézzük meg, hogy amit kinéztünk, teljes mértékben kielégíti-e az igényeinket. Az Irodatech24.hu webáruház papír termékeinél megtalálja az említett paraméterekre vonatkozó leírást, így nálunk gyorsan lebonyolíthatja a körültekintő vásárlást. Nem beszélve arról, hogy a rendelését egy nap alatt házhoz is szállítjuk.