Pendrive-ok, amik nem csak egyszerű file-hordozással segítik a mobil munkavégzést

Van olyan pendrive, amin a számítógépünk operációs rendszerét hordozhatjuk, egy másikkal az Apple okoseszközünk kapacitását növelhetjük, de létezik olyan pendrive is, amiről a munkához használt programjainkat közvetlenül futtathatjuk.

Windows-os pendrive

 

Azt tudta, hogy létezik olyan a pendrive, amin szinte az egész számítógépünket hordozhatjuk. Nem kell helyhez kötötten dolgoznunk, csak visszük magunkkal a külső eszközt, és ott végezzük a munkát, ahol jól esik. A Windows To Go pendrive lehetővé teszi, hogy a fájlokon kívül a saját alkalmazásainkat, programjainkat is magunkkal vigyük. Akár a webszerkesztő programot vagy a Photoshopot. Ha kicsit leegyszerűsítenénk a dolgot: azt az operációs rendszert vihetjük magunkkal bárhová, amit otthon vagy az irodai gépünkön is használunk.

Pendrive iPhone és iPad készülékekhez

 

Lehet, hogy kevesen tudják, de létezik már olyan pendrive is, ami kifejezetten iPone-hoz és iPad-hez való. Így könnyedén bővíthető a hordozható Apple okoseszközeink kapacitása. Különösen hasznos dolog ez azoknak, akik a munkájuk során sok dokumentumot, fényképet gyártanak mondjuk a táblagépükkel, vagy esetleg azoknak, akik a fájljaikat így másolnák az egyik okoseszközről a másikra.

Pendrive és programok a munkához

 

Manapság már nem csak a file-ok és az operációs rendszerünk hordozható pendrive segítségével, hanem külső programok és játékok is.

 

És nem csak hordozhatjuk, hanem közvetlenül a pendrive-ról futtathatjuk is ezeket.

 

Egyes USB 3.0-s csatlakozóval rendelkező pendrive-ok a fájlok mozgatása mellett ideálisak már ahhoz is, hogy a rendszeresen használt programjainkat bárhol igénybe vegyük a segítségükkel. Hasznos dolog ez, ha olyan irodában dolgozunk, ahol mindig más munkaállomáson végezzük a teendőnket. És akkor is, ha hazavinnénk a munkával együtt a cégben lévő programot is.

 

A három érdekességet látva kitűnik, hogy a pendrive-okat gyártó cégek is a mobil munkavégzés lehetőségeit szélesítik ki. Az egyébként is mobil eszközöket olyan funkciókkal ruházzák fel, amik valóban hozzájárulnak ahhoz, hogy még hatékonyabban tudjunk dolgozni. Úgyhogy szerintünk érdemes ránézni a pendrive kínálatra, ha Ön is hatékonyabbá tenné a munkavégzést.