Pendrive vagy felhős tárhely? Még komoly érvek szólnak az előző mellett

Sokakban megfogalmazódik a kérdés: szükség van-e manapság pendrive-ra, ha a felhő tárhely szinte mindenki számára elérhető? Szerintünk vannak esetek, amikor nem árt, ha rendelkezünk pendrive-val. Mutatjuk, melyek ezek a szituációk, illetve azt is, milyen érvek szólnak amellett, hogy egy pendrive mindig ott lapuljon a zsebünkben.

Nézzük, miért érdemes manapság pendrive-ot vásárolni?

 

A jó pendrive először is mindig nálunk lehet. És még internet kapcsolat sem kell hozzá. Szemben a felhő szolgáltatással. Ami net nélkül nem működik.
A pendrive továbbá a nagyobb kapacitás ellenére sem fizetős. Ha a felhőn keresztül küldenénk nagy file-okat, a feltöltés lassú lehet, és az sem biztos, hogy a mérete miatt ingyenes megoldható. A nagyobb kapacitású felhő alapú tárhelyek ugyanis már fizetősek.

 

Manapság már felhőből és pendrive-ról is tudunk nyomtatni. Viszont az előző egyelőre kevés helyen vehető igénybe. Így, ha valahol nyomtatnánk, biztosabb, ha visszük magunkkal a pendrive-ot. Ugyanez érvényes az előadásokra is. Ha prezentációt tartunk valahol, ne hagyatkozzunk a netes kapcsolatra és a felhő alapú megoldásokra. A legjobb és legbiztonságosabb, ha visszük a saját pendrive-unkat.

 

A pendrive használatához nem kell regisztrálnunk sehol, szemben a felhő szolgáltatásokkal.

 

A pendrive továbbá biztonságosabb, mint a felhő. Egyelőre legalábbis. Szakértők nemrég arra hívták fel a figyelmet, hogy a hackerek könnyedén hozzáférhetnek az adatainkhoz, ha nem vigyázunk a jelszavainkra. És ebbe a körbe nem csak a közösségi oldalakon megadott felhasználónevek tartoznak bele, hanem bizony a felhőregisztráció is. Ami – valljuk be – sokszor azonos is a máshol megadottakkal.

 

Ha pendrive-ot használunk, legfeljebb a fizikai sérüléstől kell óvnunk az eszközünket. Ugyanis vásárolhatók már jelszavas védelemmel ellátott stick-ek is. Így, ha el is veszik a pendrive vagy ellopják, illetéktelenek nem tudnak az adatainkhoz hozzáférni. Szóval ebből is látszik: az egyik legbiztonságosabb tárolási eszköz továbbra is a pendrive.

 

Tudjuk, néha jobb a fizikai adattárolás, mint a megosztás alapú. A közvetlenül átadott adatok ugyanis biztosan ahhoz a személyhez kerülnek, akinek szántuk. Nem fordulhat elő, hogy egy téves e-mail címre küldjük, vagy más kattint rá az adott linkre.

 

Összességében a pendrive biztonságosabb, a felhőre pedig még nem mondhatjuk, hogy minden téren képes azt helyettesíteni. A pendrive az üzleti életben, a mindennapos használatban egyelőre nélkülözhetetlen. Nem mondjuk, hogy állandóan szükség van rá, de jó, ha ott van nálunk. A kettő inkább kiegészíti egymást. Ezért jó, ha legalább az asztalunkon ott tartunk egy pendrive-ot. Minden eshetőségre felkészülve.

 

Ami viszont biztos: jelenleg a minőségi, biztonságos, nagy kapacitású pendrive-okra van leginkább szükség. Ezeket nézze meg itt.