Így alakítsa kereshetővé, digitálisan rendezhetővé a hagyományos módon írt Post-it üzeneteket, jegyzeteket

Tudta, hogy az Evernote alkalmazással beolvashatja a Post-it-re írt üzeneteket? És, hogy a digitális jegyzetei között gond nélkül rögzítheti azokat?

Az Evernote fejlesztői létrehoztak egy olyan alkalmazáson belüli lehetőséget, aminek a segítségével össze tudjuk kapcsolni a papírra írt szöveget a digitális jegyzeteinkkel. Ez pedig nem kis dolog. Így ugyanis még rugalmasabbá válhat az irodai munka, és a kommunikációs lehetőségek is eléggé kiszélesednek.

 

De hogyan működik?

 

A szabvány méretű Post-itokat a telefon, a tablet kamerájával olvassuk be az Evernote alkalmazáson keresztül. Egészen pontosan az Evernote Post-it Note kamera segítségével. Arra kell figyelnünk csak, hogy a keretben benne legyen az egész Post-it, és a szöveg jól látható legyen rajta. Ezután exponáljunk, a kész képet pedig vágjuk meg és mentsük el.

 

És ezután jön, ami igazán újdonság

 

A Post-iten lévő szöveget az Evernote felismeri, így az bármikor kereshető a jegyzeteink között. Vagyis inkább szöveg, mint kép lesz belőle. De nem csak a szövegeket “látja”, a színeket is felismeri a program. Azaz, ha a napi teendők sárga színűek, akkor az Evernote azokat egy helyre rendezi – amennyiben ezt szeretnénk. Elvileg kék, pink, sárga és zöld Post-it-ok közül választhatunk. Ha tehát ilyenekre írunk, még egyszerűbb és gördülékenyebb lesz a teendők rendszerezése.

 

Hol használhatjuk?

 

Szinte bárhol, de valószínűleg leginkább az irodában vesszük hasznát. Például a kollégák által hagyott üzenetek is beolvashatók vele. Ahogy a nagyobb méretű Post-it-re írt, munkahelyi megbeszélésen rögzített anyagok is gond nélkül digitalizálhatók ezzel a segítséggel. És persze a hirtelen papírra lejegyzett ötletek is bármikor felkerülhetnek az online gyűjteményünkbe.

 

Amit még nem taglaltunk: az Evernotba beolvasott Post-it jegyzetek természetesen megoszthatók másokkal is. Így, ha több embernek szól a hagyományos módon hagyott üzenet, könnyedén, online formában az érintettek tudomására hozhatjuk az információkat.

 

Ezek alapján úgy tűnik, az analóg technikák sikerrel ötvözhetők a legújabb technikákkal. És az is látszik, hogy érdemes is ezeket alkalmazni… Ha Ön is kipróbálná a módszert, a Post-it-okat, hozzá való tollakat, írószereket és más irodai eszközöket itt talál! Nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházban!