Prémium toner, eredeti kellékanyag vagy standard minőség?

Prémium tonert válasszak, eredetiben gondolkozzak vagy elegendő lesz a standard minőség? – teszik fel a kérdést sokan nyomtató toner vásárlása előtt. A válasz viszont nem olyan egyszerű. Nagyban függ a nyomtatási igényektől. De az biztos, nem mindig az eredeti a legjobb választás.

Ha például kizárólag vázlatokat, jegyzeteket nyomtat, akkor a standard tonernél nincs szüksége jobb minőségre. Azt viszont érdemes tudni, hogy ezek a tonerek gyakrabban hibásodnak meg. Ám ezek a legolcsóbbak. Mondhatnánk, hogy valamit valamiért. Viszont azért azt senki se szeretné, hogy rizikós kompatibilitású terméket vásároljon. Mi ezért csak minőségi terméket kínálunk, és esetleges meghibásodás esetén egyből cseréljük a tonert. Vagyis nálunk még ezek sem számítanak rizikós választásnak.

 

Ettől függetlenül mi inkább a prémium utángyártott tonereket ajánljuk

 

A nálunk megredelhető prémium utángyártott tonerek alig kerülnek többe a standard minőségű kellékanyagoknál. Minőségben jóval többre képesek, és a meghibásodási arányuk is minimális. Vagyis pár száz forint pluszért vásárolhatunk a standardnál biztonságosabb, minőségibb nyomtatásra képes tonert. És még így sem fizetünk sokat.

 

Az eredeti toner árához képest egy prémium utángyártott toner ötödével olcsóbb. Ha pedig egy kicsit tovább számolgatunk, láthatjuk, hogy egy utángyártott tonerrel megspórolhatunk annyi pénzt, ami egy évre szükséges mennyiségű toner vásárlására elegendő. Egy kimutatás szerint ugyanis egy átlagos vállalkozás 5-6 tonert használ el évente.

 

Eredeti toner vásárlása anyagi oldalról nem valami kifizetődő. Viszont garantáltan biztonságos, és a nyomtatási minősége is kifogástalan. De ahhoz, hogy nyomtatási minőségre vonatkozó különbséget fedezzünk fel egy eredeti és egy prémium utángyártott tonerrel készült anyag között, nagyon kell összpontosítani a nyomatra. Sokszor egy átlagos nyomtató használó nem is látja, melyik melyik. Az eredeti talán egy kicsivel élesebb és kontrasztosabb. Csak az a kérdés, hogy megéri-e az ötszörös ára.

 

Összegezve

 

Ha prémium utángyártott tonert vásárolunk, az eredetivel közel megegyező minőségi nyomtatást, biztonságos működést kapunk. És még sokat is spórolunk.

Ezért szerintünk érdemes jó helyről megbízható utángyártott tonert vásárolni. Találja meg nálunk a nyomtatójához való kompatibilis tonereket!