Segít a napi munka elvégzésében, ha irattálcát és levéltartót is rendszeresítünk az asztalunkon

Irattálca

Így rendszerezzük a naponta használt iratokat, ha azt szeretnénk, hogy gördülékenyen menjen a napi munka, és ne legyen kavarodás a papírok között.

Fontos, hogy használjunk irattálcát, és az se haszontalan dolog, ha levéltartót is rendszeresítünk az asztalon.

Tehát az első és legfontosabb, hogy legalább két irattálca legyen az irodai asztalon. Az egyikre kerüljenek a folyamatban lévő munkákhoz kapcsolódó anyagok, a másikra pedig azok, amiket már elvégeztünk.

 

De másként is csoportosíthatjuk a iratokat. Lehet sürgősség alapján és projektek szerint is.

 

Sőt, akár a bejövő és a kimenő számlákat is rendezhetjük külön-külön. Egy nagy forgalmú cégnél ez óriási segítség lehet.

 

A projektek szerinti csoportosítás sem rossz lépés. Ha huzamosabb ideig dolgozunk egy munkán, jó, ha előttünk vannak a legfontosabb kapcsolódó iratok. Ráadásul egy tálcás iratrendezőből egy pillanat alatt elővehető az anyag, ami szintén a gördülékeny munkavégzést segíti.

 

De mi a teendő, ha túl sokrétű a munkánk, és emiatt több iratrendezőre is szükség van?

 

Manapság ez már nem probléma, ugyanis az iratrendezők többsége egymásra illeszthető. Így függőleges irányba szinte bármekkora torony építhető belőlük. Vagyis a csoportosítástól nem kell tartani. Bátran szelektáljuk a napi munkához kapcsolódó dokumentumokat.

 

És most térjünk ki a levéltartóra! Egy vállalkozáshoz szinte naponta érkeznek levelek, számlák, kiadványok. Ha ezeket olvasás nélkül letesszük az asztalra, nagyobb eséllyel keverednek el, mintha azokat rendeznénk. Ha levéltartóba tesszük, előbb utóbb elolvassuk és annak is kisebb lesz az esélye, hogy egy beérkezett csekket elmulasztunk befizetni, mert elfelejtettük vagy elkevertük.

 

Láthatóan komoly segítség lehet, ha rendszeresítünk irattálcákat és levéltartót is az asztalunkon. Az biztos, hogy a munka gördülékenyebb lesz és annak az esélye is nagy mértékben lecsökken, hogy a papírokat összekeverjük, és elmulasztjuk befizetni a befizetendőt.

 

Ha Ön is így látja, nézzen körül az Irodatech24.hu iratrendező eszközei között, és vegye szemügyre az irattálca és a levéltartó kínálatot is!