Sok olyan dolog is nyomtató egy nyomtatóval, amire eddig nem is gondoltunk

Összegyűjtöttük, mi az, amit egy átlagos irodai nyomtatóval nyomtatni tudunk. Ha jobban belegondolunk, elég sok tevékenység típus összejöhet. Szóval a mi meglátásunk szerint hasznos lehet, ha legalább egy középkategóriás lézernyomtatót rendszeresítünk az irodában.

Kezdjük a legalapvetőbbnél. Szerződések, ajánlatok, prezentációk és számlák természetesen nyomtathatók egy átlagos irodai nyomtatóval.

 

Bár azt itt megjegyeznénk, hogy a színes nyomtatóval készült fekete-fehér nyomatok költségesebbek. Azaz, ha csak az imént felsoroltakra használnánk a nyomtatót, inkább mono lézernyomtatóban gondolkodjunk.

 

De ha ennél többet szeretnénk és színes lézernyomtatónk van vagy lesz, egyszerű marketinganyagokat is bevállalhatunk a készülékünkkel. Az ezekre alkalmas nyomtatók itt.

 

De ne álljunk meg itt. Egy középkategóriás nyomtatóval CD, DVD lemezre, korongra ragasztható etikettet is nyomtathatunk, méghozzá jó minőségben – főleg ha színes a nyomtatónk -, de még akár egy-egy fotó, plakát is készülhet vele. (Nagy mennyiségben azért ne nyomtassunk ilyeneket.)

 

A nyomtatónkkal nyomtathatunk továbbá címkéket, például ragasztható verziót is. Az Apli etikettek között többféle méretűeket találunk. És még borítékot is címezhetünk az irodai nyomtatónkkal. Nyomtathatunk emellett jelöléseket az iratrendezőnkre. Ebben például az Esselte EasyPrint alkalmazása is segít.

 

Ezekhez egyébként szintén nem kell feltétlenül színes nyomtató, természetesen mono nyomtatóval is készíthetünk etikettet és címezhetünk borítékot. De azért színesben talán jobban mutatnak.

 

De mi az, amit feltétlenül meg kell néznünk a nyomtatón, mielőtt bármelyik, az imént felsorolt nyomtatási feladatnak nekilátnánk?

 

Ha nem szeretnénk, hogy meglepetés érjen bennünket, nézzük meg, mekkora a nyomatok maximális felbontása, azaz milyen minőségre képes a nyomtatónk. (Lehet, hogy a fekete és a színes nyomatokra vonatkozó adat eltér egymástól.)

 

Derítsük ki azt is, hogy milyen méretű papírokkal képes dolgozni a nyomtatónk. Az A4-es az alapeset, de tudnunk kell, hogy boríték vagy A5-ös papírok nyomtatására is képes-e a készülék.

És ne csak a méreteket vegyük sorra. A papírminőség, a papír felülete (fényes vagy matt) és a vastagsága is számít.

 

És az se mindegy, hogy milyen tonert használunk. Egy gyenge minőségűtől ne várjunk szép nyomatokat. Prémium utángyártott, de olcsó tonerek itt.

 

A rövid összesítésünkből azért az látszik: ha színes lézernyomtatót vásárolunk, sokkal többet kihozhatunk az irodai nyomtatásból, mintha mono-t használnánk. De mielőtt így döntünk, azért mérlegeljük, hogy ezekre mind szükségünk lehet-e. Mert ha többségében fekete nyomatok készülnek, akkor pénzügyi oldalról nézve jobban megéri mono nyomtatót vásárolni.

 

Legyen bármelyik típus is, amire nekünk szükségünk van, nézzünk körül az Irodatech24 webáruházában, itt biztosan találunk az irodai munkánkhoz megfelelő készüléket.