Sokat forgatja a céges dokumentumokat? Így védje meg azokat

Hogyan védhetjük meg az iratainkat a sérülésektől, hogyan érhetjük el, hogy a mindennapi irodai munka során a lehető legtovább használható maradjon egy dokumentum?

Ha egy fontos dokumentumot naponta használnánk és nem szükséges, hogy hiteles, eredeti példány legyen, készítsünk belőle egy-két másolatot, és dolgozzunk azokkal – ez az első lépés.

 

Ha eredeti, fontosabb anyagokkal bánnánk és hordoznánk is azokat, akkor rendszeresítsünk iratvédő tasakot. Ezek már nagyon praktikus kivitelben készülnek. Vagy patenttal záródnak vagy simító zárasak, így a dokumentumok akkor sem sérülnek, ha ki-be rakosgatjuk azokat. Ráadásul ezek az iratvédő tasakok nagyon strapabíró anyagból készülnek, és még színválaszték is van belőlük. És egyes darabok feliratozhatóak is.

 

Ha csak az irodában használnák a dokumentumokat, akkor egyértelmű, hogy le kell fűznünk azokat egy iratrendezőbe. A papír szempontjából pedig az a legbiztonságosabb, ha genothermbe is tesszük. Így bátran forgathatjuk, nem sérül meg. Ha a papírt lyukasztanánk ki és így fűznénk le, a mindennapi munka során pillanatok alatt megsérülne.

 

A harmadik variáció, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol vízzel, porral, párával és más szennyeződésekkel is érintkezhet a dokumentum, akkor lamináljuk le. A minden nap használt anyagok így védhetők meg leghatékonyabban a sérülésektől. Ipari munkahelyeken, vendéglátással foglalkozó cégeknél hatékony megoldást nyújthat a laminálás.

 

Persze az egyszerűbb védelmet egyszerűbb eszközökkel is el lehet érni. A gyorsfűzős, klippes mappák segíthetnek. Ahogy a dokumentumok hordozására kifejlesztett műanyag mappák is. Igaz, ezek főként a szállítás során jelentenek igazi védelmet. De sokkal trendibbek, mint egy hagyományos iratvédő tasak.

 

Ha sokat bánunk a dokumentumokkal, sokat szállítjuk azokat, megoldást nyújthatnak a harmonika mappák is. Ezeknek a rekeszei ráadásul feliratozhatók, nagy kapacitásúak, igényesek. Záródásuknak köszönhetően pedig teljesen megfelelők az irodán kívüli használathoz.

 

Védje meg Ön is a fontos iratait! Tegye praktikussá a mindennapi munkát! Ebben segítenek az Irodatech24.hu irodaszerei. Nézze meg itt a kínálatot.