Sokat számít, hogy milyen tűzőgépet választunk az irodai dokumentumaink rendezéséhez

Ki gondolná, hogy a tűzőgép használata nem megy mindenkinek zökkenőmentesen. Elvileg egyszerű eszköz, mégis sokan helytelenül használják. Méghozzá a levegőben tartva… Ön is így tesz? Pedig elvileg az asztalon kéne összekapcsolni a dokumentumokat. Már, ha hagyományos tűzőgéppel dolgozunk.

Egy piackutatás szerint a felhasználók 80 százaléka tesz így, vagyis a kézben tartva használja a tűzőgépet. Ami emiatt sokszor aztán helytelenül működik, nem jól vagy sehogy sem rögzít. Sokakat ez azonban mégsem zavar, nem gondoljuk, hogy bennünk lenne a hiba.

 

És mivel ez sokaknak így kényelmes, ezért a gyártók voltak kénytelenek alkalmazkodni a felhasználókhoz. A Rapid márka gyártói például egy olyan tűzőgépet alkottak, amit akár kézben vagy asztalon tartva is használhatunk – szóval van választási lehetőség. Ráadásul nagy erőkifejtésre sincs szükség ahhoz, hogy sikeres legyen a művelet.

 

A Rapidnál kidolgoztak egy úgynevezett Omnipress technológiát, ami azt teszi lehetővé, hogy a tűzőgép a tár bármely pontján könnyedén lenyomható legyen.

 

És még egy dolog, ami szintén kapcsolódik a Rapid fejlesztéséhez. Ez a SuperFlatClinch tűzőkapocs-technológia.

 

Bizonyára ön is tapasztalta már, hogy a tűzőkapcsok többsége megemeli az összetűzött papírok széleit. Ez pedig sokszor megnehezíti az iratrendezést. Előfordul az is, hogy a gondosan épített “papírtorony” idő előtt ledől – sok bosszankodás közepette -, és kezdhetjük újra a munkát. Nem beszélve arról, hogy a rossz kapcsok még kárt is tesznek más dokumetumokban a rendezés közben.

 

Ha a Rapid SuperFlatClinch tűzőkapcsait használjuk, elvileg ez nem történhet meg, mivel a kapcsok laposan záródnak a papírra. Ráadásul a teljesen lapos tűzőkapocs az íróasztal felületére sincs veszéllyel. Nem karcolja meg.

 

És, ami nekünk különösen tetszik a Rapid tűzőgépeiben, hogy a praktikum mellett a dizájnt is képviselik. Szóval egy ilyen tűzőgép jól is mutat az íróasztalon. Divatos, a formatervezés pedig ergonomikus. Nem véletlen tehát, hogy a Rapid a világ vezető tűzőgép gyártója.

 

Ön is szeretné, hogy az iratrendezés a korábbinál egyszerűbb és biztonságosabb legyen? Akkor a Rapid tűzőgépeit szeretni fogja. Nézze meg a kínálatot!