Spórolna a nyomtatáson? Ezeket próbálja meg!

A legfontosabb, hogy jó nyomtató tonert válasszunk. Olyat, amivel egy oldalt akár 3 forintért is ki tudunk nyomtatni fekete-fehérben. De ezen felül más lehetőségünk is van a spórolásra. Mégpedig azzal, ha kiszűrjük a képeket a nyomtatni kívánt dokumentumokból, jó betűtípust választunk, továbbá csökkentjük a margók méretét, valamint a sortávolságot is.

A képek kiszűrésével és a betűtípusok helyes megválasztásával kevesebb festéket használunk. A sorköz és a margók méretének beállításával pedig a papírfelhasználást csökkenthetjük.

 

Elsőre ez nem tűnik túl nagy jelentőségű spórolásnak, de higgyük el, hogy az. Főleg akkor, ha éves szinten több tíz- vagy százezer oldalt nyomtatunk az irodában. Ha megfogadjuk ezeket a nyomtatási tanácsokat, akár több százezer forintot is spórolhatunk éves szinten (az iroda méretétől függően). Ami bizony már nem elhanyagolható összeg.

 

A betűtípusok közül egyébként a Garamond fogyasztja a legkevesebb festéket – legalábbis az alap betűkészletek közül. A képek kiszűrését már a legtöbb nyomtató szoftver lehetővé teszi. A margó és a sorköz pedig többnyire beállítható a szövegszerkesztőkben. Szóval a spóroláshoz nem feltétlenül van szükség új eszközök beszerzésére. Gyakorlatilag minden előttünk van, csak egy kis időt kell szánni az optimalizálásra.

 

És még egy dolog: ha spórolnánk a nyomtatással, ne nyomtassunk minden egyes dokumentumot 100 százalékos minőségben. Használjuk a vázlat, azaz a draft lehetőséget olyankor, amikor belső használatra készül egy nyomat. Ez is nagyon sokat számít, ahogy az is, ha  az eredeti toner helyett olcsóbb, de 100 százalékos minőségű nyomatok előállítására képes újragyártott tonert használunk.

 

Az Ön készülékéhez való toner megtalálásában mi segítünk. Nézzen körül az Irodatech24 webáruház tonerkeresőjében.

 

Plusz figyeljen arra is, hogy a fekete-fehér anyagokat lehetőleg mono nyomtatóval nyomtassa ki. Hiszen az ilyen nyomatok előállítása színes készülékkel nem éppen költséghatékony.

 

Fordítson tehát egy kis időt a nyomtató tonerek vásárlási folyamatának értékelésére, és vegye át a kollégáival a nyomtatási műveletek optimalizálásának lehetőségeit is! Okos megoldásokkal sokat spórolhatnak.