Stílus és kiváló minőség a szkennerek világából – Canon Canoscan LiDE 220

A lapolvasó feladata, hogy a látható információt digitális információvá alakítsa át. Mi az, ami emellett még plusz funkció, amit elvárhatunk egy lapolvasótól, egy szkennertől? A középkategória képviselőjeként a Canon terméke adja meg erre a választ.

Gyors és kiváló minőségű beolvasás egy rendkívül kompakt és stílusos lapolvasóval. A kiváló minőség itt a 4800×4800-as dpi felbontást takar CIS érzékelővel. Mit is jelent a CIS érzékelő? A Canonnál nagy felbontást, nagy színmélységet, éles szövegeket és tiszta fényképeket kivételes részletességgel és színhűséggel, hiszen ez a lapolvasó 48 bites színmélységgel rendelkezik.

 

A Canoscan LiDE 220 időt takarít meg nekünk, mivel a 300 dpi felbontású A4-es lap színes beolvasással mindössze 10 másodpercet vesz igénybe.

 

A szkenner támogatja a Cloud szolgáltatást számítógép használatával, s így a beolvasott képet vagy dokumentumot egyből a felhő tárhelyre tölthetjük fel, olyan szolgáltatásokba, mint az Evernote vagy a Dropbox – ez elég hasznos dolog.

canon-lide-220-3

Lapolvasónk emellett helytakarékos is, hiszen saját praktikus függőleges állványával is használhatjuk. Támogatja a függőleges beolvasást, és így még kevesebb helyet foglal el az asztalon. Otthonunk stílusos kiegészítőjévé válik. A speciális, beépített fedélnek köszönhetően minden dokumentumtípus könnyedén beolvasható, legyen az akár egy könyv. Mindezt úgy, hogy a stílusos függőleges kihelyezés megmarad.

 

Nem igényel tápcsatlakozást, csak egy USB kábelre lesz szükségünk hozzá, mivel a tápellátását is onnan kapja. Így pedig kevesebb összegubancolódott kábellel és adapterrel kell számolnunk.

 

Használata gördülékeny és kifejezetten egyszerű. Különösen megkönnyíti a munkát például az öt egyérintéses gomb. Van, amelyik ezek közül lehetővé teszi az azonnali pdf fájlok generálását és van olyan, ami egyből a felhőbe küldi a beszkennelt dokumentumokat.

 

A készülékhez képjavító programok sora telepíthető, amelyekkel időtakarékosan, gyakorlatilag egy kattintással visszaállíthatjuk és tökéletesíthetjük a képeinket.  Automatikusan csökkenti a port és a karcolásokat, valamint helyreállítja a régi képek kifakult színeit. A beolvasott dokumentumok szövege, grafikája és képei ezenkívül külön-külön javíthatók az Auto Document Fix technológiával. További időtakarékos funkciók például az Auto Photo Fix II és a Solution Menu EX.

 

A Canon Canoscan Licanon-lide-220-4DE 220 lapolvasója ideális választás az otthoni munkákhoz, a fényképek archiválásához és a dokumentumok digitalizálásához. Összességében megállapíthatjuk: ez egy nagy tudású készülék középkategóriás áron.