Szkennelés mobillal – Az irodában is így digitalizáljunk?

Sokszor írtuk már, hogy az irodában is a mobil eszközöké a jövő. A munkavégzés nem lesz helyhez és időhöz kötve. A felhő alkalmazások segítségével bárhol és bármikor dolgozhatunk. Így van ez már a szkenneléssel is. Így ha mondjuk úton vagyunk, de valamilyen nyomtatványt azonnal digitalizálnánk, a telefonunkat már erre is használhatjuk. Egyre több fejlesztő hoz létre erre alkalmas applikációkat. Amik egyre inkább alkalmazkodnak a napi munkavégzés támasztotta igényekhez.

Ilyen alkalmazás a CamScanner is. Az ezzel rögzített anyagok egyből a felhőbe küldhetők. Ráadásul nem képként, tehát nem egyszerű fényképezésről van szó. A beolvasott papíralapú anyagok pdf formátumban válnak digitálissá. A szkenneléskor akár kontrasztot és fényerősséget is állíthatunk, és még meg is vághatjuk a beolvasott “képet”. Így biztosak lehetünk abban, hogy olvasható és optimális méretű lesz az így archivált dokumentum.

De a sokszor emlegetett Evernote jegyzetelő alkalmazás is képes hasonlókra. Nem olyan régen írtuk, hogy a Post-it-ra írt jegyzetek könnyedén rögzíthetők vele. De hasonló a helyzet a hagyományos jegyzetekkel is. Ezeket is ugyanúgy szkennelhetjük, csupán a rendszerezésre kell kicsit odafigyelni. A Post-it szövegeket ugyanis a Post-it színe alapján automatikusan rendezi az Evernote. Amit hagyományos dokumentumokkal – tudomásunk szerint – nem tesz meg az app. Viszont lehetővé válik az, hogy a szkennelés után kézzel írjunk rá megjegyzéseket. Persze digitális formában, a tabletünk vagy a telefonunk kijelzőjének segítségével. Szóval egy próbát mindenképpen megér a letöltése.

De azért látszik: annak ellenére, hogy egyre tökéletesebbek a mobileszközre fejlesztett szkennerek, az irodán belüli digitalizáláshoz még mindig a hagyományos szkenner a legjobb választás.

Ha megfelelő szkennert keres, mi segítünk. Nézzen körül az Irodatech24 irodaszer webáruházában!