Tippek a nyomtatási költségek csökkentéséhez

Nyomtatási tippek

A Xenit nevű, menedzselt nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó cég összegyűjtött 7 olyan tippet, amiknek az alkalmazásával éves szinten akár 47 százalékkal is csökkenthető a nyomtatási költség az irodában. Mutatjuk, melyek ezek.

Az első a nyomtatók számának racionalizálása. Nem biztos, hogy célszerű annyi nyomtatót fenntartani, mint amennyi jelenleg az irodában található. A személyes nyomtatók helyett ajánlott munkacsoportokban gondolkodni – nyomtatás esetén is.

Az irodák és a nyomtatás okosításával ma már kevesebb nyomtatóval is elboldogul egy cég. A Xenit szerint a vállalkozásoknál a nyomtatási rendszerek átszervezésével akár 65 százalékkal csökkenthető a nyomtatási költség.

A második javaslat, a nyomtatók szabványosítása. Válasszunk egy szolgáltatót, illetve gyártót. Ha így teszünk, a szakértői háttértámogatás is egyszerűbb lesz így.

Vezessünk be jelszavas védelmet a nyomtatóknál. Tegyük lehetővé, hogy csak egy PIN-kód beütése után lehessen nyomtatni, és mérjük is, hogy ki, mit, hogyan nyomtat a vállalkozásnál.

Tanítsuk továbbá a munkatársakat a helyes nyomtatásra. Sokan ugyanis megszokásból rosszul nyomtatnak, ami plusz pénzbe kerül a cégnek. Ha a kolléga okosan nyomtat, papírt és festéket is spórol. Gondolhatunk itt a két oldalas nyomtatás bevezetésére, a vázlat nyomtatási minőség alkalmazására vagy a margók, sorközök beállítására. Ezekről itt írtunk korábban.

Vezessünk be gamifiction módszert, jutalmazzuk azokat a dolgozókat, akik nagyobb eredményt érnek el a nyomtatási költségcsökkentésben.

Költségcsökkenést eredményezhet továbbá, ha összevárjuk a nyomtatási feladatokat. És meggondoljuk, mikor, mit nyomtatunk. Ha ennek megtervezésére szánunk időt, akkor kevesebb lesz az olyan nyomat, amire igazából nem is lenne szükségünk.

A nyomtatás költségének csökkenését eredményezheti az is, ha digitális megoldásokban gondolkodunk. Nem biztos, hogy feltétlenül papír alapon kell meglennie az adott dokumentumnak. Elképzelhető, hogy a személyes megosztás mellett más módszer is kínálkozik az adatok továbbítására.

Ugyancsak költségcsökkenést eredményezhet, ha kiszervezzük a nyomtatási szolgáltatást. Méghozzá olyan céghez, ahol az említett hat tipp megvalósítása mellett még a nyomtatási folyamatokat is menedzselik, és stratégiát is készítenek.

Ön is okosítaná a nyomtatást a vállalkozásánál? Munkacsoportoknak való nyomtatók itt, kiváló minőséget garantáló, megfizethető árú nyomtató tonerek pedig itt. Nézzen körül az Irodatech24 webáruház kínálatában!