Toll vásárlás – Ilyet használjon a céges megbeszélésen

Számít, hogy milyen tollal írom alá a szerződést és az is, hogy mivel jegyzetelek egy megbeszélésen? Valószínűleg igen. Nem feltétlenül a megjelenés a fontos, de azért számít. Reklámtollal azért ne írjunk alá hivatalos céges papírt, és arra is figyeljünk, hogy szépen fogjon a tollunk. Mutatunk egy-két alternatívát.

Az, hogy mivel írunk alá, hiúságtól függetlenül fontos. Bármennyire is elzárkózunk a külsőségek elől, azért vannak íratlan szabályok. Például, hogy reklámtollal nem írunk alá hivatalos dokumentumot. Az üzletember, az üzletasszony megjelenéséhez hozzátartozik a tolla. Ha egy tárgyaláson vagyunk, kénytelenek vagyunk írni valamivel, és ahhoz, hogy “el tudjuk adni magunkat”, számít a megjelenésünk. Sajnos vagy nem sajnos, manapság számítanak a külsőségek. Sokszor túlzottan is. Így fontos, hogy a megbeszélések alkalmával a tollunk is tükrözze a vállalatunk sikerességét. A toll az összkép része kell, hogy legyen, vagyis általa összességében és külön-külön is megbízhatóságot, sikerességet kell sugallnunk.

 

De milyen tollak jöhetnek számításba?

 

Ha nem vagyunk nagyon hivalkodók, akkor egy egyszerű Diplomat golyóstoll is megteszi. Ha egy kicsit komolyabb golyóstollat vásárolnánk, akkor válasszunk olyat, ami mondjuk apró kristállyal díszített. Ezek most nagyon kelendők. És az áruk sem vészes. Ezek többsége Swarowski kristállyal díszített.

 

Csak megjegyeznénk: egyébként ezek a tollak ajándéknak is kiválók. Ugyanis a többség gravírozható.

 

Ha ennél is többet áldoznánk, válasszunk Parker tollat, mondjuk a Sonnet Slim-et. Ez egy klasszikus toll, de ha valaki meglátja nálunk, tudni fogja, hogy nekünk számít az elegancia, de nem mindenünk a feltűnés. És valószínűleg akkor is hasonló hatást váltunk ki, ha mondjuk a Diplomat Excellence lakkozott, fekete-arany tollát tesszük ki az asztalra.

 

Mindig kéken fogó tollat használjunk a megbeszéléseken. És az aláírásokhoz is ez ajánlott.

 

Bármelyik is legyen számunkra szimpatikus, abban biztosak lehetünk, hogy ezek az elegáns tollak szépen fognak, a tintájuk nem kenődik, a megbeszélés alkalmával megbízhatóságot sugallnak és megfelelő részét képezik majd a minőségi megjelenésnek.

 

Ha Ön is hasonlót keres, segítünk a választásban! Nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházban!