Vezeték nélkül csak könnyebb – mutatunk egy-két eszközt a wireless irodákba

A legtöbb ember ki nem állhatja az irodai kábelrengeteget. Érthető módon értékeljük, ha megoldott a vezeték nélküli, irodán belüli mobilitás. A legoptimálisabb helyzetnek mindannyian azt tartjuk, ha vezeték nélküli megoldásokkal a lehető legtöbb munkát el tudjuk végezni. Mi most az ilyen, wireless munkához adunk egy-két tippet. Pontosabban mutatunk egy-két olyan eszközt, ami egy mobil irodának valószínűleg a része, vagy rész lesz.

Az elsődleges, hogy kiépítsük a vezeték nélküli kapcsolat lehetőségét az irodában. Ehhez már szuper routereket vásárolhatunk. Nagyjából 5 ezer forinttól indul ezeknek a hálózati eszközök az ára, de ezért a pénzért már egy kis irodába is jól működő routert kapunk.

 

Ha ez megvan, akkor szükségünk lesz egy olyan készülékre is, ami wifi képes. A laptop és az okos eszközöknél ez már adott. Az asztali gépekhez pedig lehet vásárolni olyan pendrive-szerű, USB kiegészítőt, ami képessé teszi a gépünket a vezeték nélküli internetezésre. Vagyis a hálózatba való csatlakozásra.

 

A munka egy része így megoldott, de mi a helyzet akkor, ha nyomtatnánk?

 

Ilyenkor is a wifi-re kell, hogy hagyadkozzunk. Léteznek ugyanis olyan nyomtatók, amik vezeték nélkül is irányíthatók, ebből adódik, hogy akár tabletről vagy okostelefonról is használhatjuk ezeket.

 

Sőt, már szkennelni is lehet vezeték nélküli eszközzel. Vagyis egyes multifunkciós készülékeknél adott a lehetőség, hogy a segítségükkel egyből a mobilunkra vagy a tabletünkre digitalizáljunk, ha úgy kényelmesebb.

 

Léteznek továbbá olyan memórakártyák is, amelyek szintén képesek a wifi-kapcsolatra. Ez akkor hasznos, ha mondjuk az elkészített fotót, azonnal látni szeretnénk az okostelefonunkon vagy a tabletünkön.

 

A vezeték nélküli irodából nem hiányozhat a “kábelmentes” egér és billentyűzet sem. És egy vezeték nélküli, bluetooth hangszóró is hasznos tud lenni. Ahogy egy szintén vezeték nélküli irodai telefon is sokat könnyíthet a mindennapi feladatok elvégzésén.

 

Ha tehát mobil irodában gondolkozunk, nézzük meg a wifi-s eszközöket. Sokkal praktikusabb és egyszerűbb, ha ilyeneket használunk. És még a konfigurálásuktól sem, az okos eszközök ezek. Ha Önnek is szimpatikus ez az irány, nézzen körül az irodaszer webáruházunkban, rengeteg vezeték nélküli eszközt talál itt.