Xerox nyomtató plug-in az okostelefonokhoz – Nézzük meg, mire képes!

Talán kijelenthetjük, hogy minden kollégának van már mobiltelefonja. És azt is mondhatjuk, hogy nagy százalékuk munkára is használja azt. Legalább e-maileket és weboldalakat nézeget vele. De vajon nyomtatna is róla?

Manapság nem kell az irodában ülnünk ahhoz, hogy dolgozzunk. Minden elérhető a netről. Az eszközök mobilak, mi is azok vagyunk. A nyomtatás miért ne alkalmazkodjon ehhez? Ezt a trendváltozást a nyomtató gyártók is észlelik, és úgy látják, van is igény a változásra. Szerintünk nem a papírmentes iroda felé tolódnak el a trendek, hanem a nyomtatás is az okoseszközökhöz alakul. Vagyis a válasz: van igény a mobil nyomtatásra.

 

Érthető tehát, hogy a nyomtató gyártók is sorra jönnek ki az olyan, saját gyártású applikációikkal, amik a mobil nyomtatást teszik lehetővé.

 

Többek között a Xerox is követi a trendet. Létrehoztak egy olyan alkalmazást, ami lehetővé teszi a tabletről, telefonról történő nyomtatást. Főként azokra gondoltak ezzel, akik hol itt, hol ott nyomtatnának az eszközükről. Vagyis tényleg mobil a munkavégzésük.

 

Egy felmérés szerint tízből három, mobillal dolgozó használná a készülékét nyomtatáshoz.

 

 

Ez az alkalmazás pedig nem csak, hogy lehetővé teszi ezt, hanem egyszerűsíti is a mobil nyomtatást. Amire valószínűleg szükség is van. Hiszen a Xerox egy tavalyi felmérése szerint az okostelefont használók 50 százaléka, a tabletet használók 35 százaléka nem tudja, hogyan lehet a készülékével nyomtatni.

 

Szóval a Xerox kifejlesztett egy nyomtatási plug-in-t, ami egyszerűbbé teszi a nyomtatást az androidos telefonokról. Aki használni szeretné, annak nem kell mást tennie, csak telepíteni az alkalmazást, és már nyomtathat is a közelében lévő nyomtatóval, multifunkciós készülékkel. Az app egyből felismeri a számításba jöhető készülékeket, a kiválasztotthoz csatlakoztatja az eszközünket, és a nyomtatási beállítások után már nyomhatunk is a print gombra.

 

Az app itt érhető el.

 

Az applikáció nagy előnye, hogy egyszerű – tényleg. Az viszont nem annyira jó, hogy csak bizonyos Xerox készülékekkel működik. Így csak ott használhatjuk, ahol ilyen nyomtatókkal dolgoznak.

 

Ha szimpatikus dolog Önnek is a mobil nyomtatás

 

Amennyiben többet szeretne tudni a mobil nyomtatásról vagy esetleg a Googel Cloud Print-ről tájékozódna, olvassa el ezeket a korábbi bejegyzéseinket:

Vezeték nélküli nyomtatás beállítása – legjobb, ha ott a printeren a WPS felirat

Hogyan és mivel nyomtassak a felhőből? Mi az a Cloud Print?