Vajon létezik olyan cég, ahol nincs szükség nyomtatóra?

A legkisebb vállalkozásnak is szüksége van nyomtatóra. Vannak tevékenységek, amikhez nélkülözhetetlen ez a készülék. Mi most végigvettük ezeket és azt is megnéztük, melyik a legalkalmasabb nyomtató, ha csak keveset nyomtatnánk. Egy biztos, nyomtató mentes iroda nincs.

De most nézzük az alapvető “céges nyomtatós” tevékenységeket

Ha valamit részletesen átolvasnánk, rendszerint kinyomtatjuk a dokumentumokat. Legyen az egy pályázati kiírás vagy jogszabály, egy közbeszerzés, bármilyen felhívás vagy csak egy tanulmány. Ha valamit behatóbban elemeznénk, nyomtatunk. Egyelőre a nyomtatott anyag még könnyebben kezelhető számunkra. Nem beszélve arról, ha valamit kiemelnénk vagy valamihez megjegyzést fűznénk. Ezt egyszerűbben megtehetjük a kézben lévő anyaggal. Legalábbis sokan így érzik és ezért nyomtatnak.

Akkor is a nyomtatás mellett kell döntenünk, amikor a saját céges ajánlatunkat visszük valahova. Nyilván e-mailben is elküldhető, de nem árt, ha a megbeszélésen a kézbe vehető változatban is ott van az ajánlatunk. Ehhez is kell a nyomtató.

Valamelyest az előzőhöz kapcsolódik a szerződés nyomtatása is. Ha egy ajánlatot elfogadtak, a következő lépésben készül a szerződés. Amit bizony az aláírás miatt feltétlenül nyomtatnunk kell.

A negyedik tevékenység: a számlázás. Ha elvégeztük a munkát, küldjük a számlát. Amit manapság már nem kézzel írunk, hanem nyomtatunk. Újabb indok, amiért saját nyomatót kell vásárolnunk.

És ha már a számlát kiállítjuk, el is kell küldenünk azt a megbízónknak. Vagyis a borítékot is meg kell címeznünk, amit szintén nem árt nyomtató közbeiktatásával megtenni.

Össze is jött öt olyan irodai teendő, ami valószínűleg minden cégre jellemző. Vagyis, teljesen nyomtatás mentes iroda nincs. Akárhogy is nézzük, nyomtatóra mindenképpen szükségünk lesz a boldoguláshoz. És a felsoroltaknál rendszerint csak több “nyomtatós tevékenység” jön számításba. Azaz kell a nyomtató.

Persze nem mindegy, milyen a készülék. Az említett tevékenységekhez egy teljesen alap, mono lézernyomtató is megteszi. Színeset ebben az esetben nem érdemes vásárolni. Egyrészt a fekete szín nyomtatása drágább lesz, másrészt nem használnánk ki a színes nyomtatási képességét. Szóval ha keveset nyomtatunk, válasszunk inkább egy középkategóriás mono nyomtatót. Vagy nézzük meg a kisirodába szánt multifunkciós készülékeket.

Ha nagyobb az igénybevétel, válogassunk a középvállalkozásoknak méretezett nyomtatók között. De alap esetben megteszi egy megbízható, 30-40 ezer forintos lézer készülék. Ezekről részletek itt.